Pålegg til jul

Her hos oss er vi veldig glad i rundstykker, godt brød, rundstykker og hjemmelaget pålegg til jul. Og favorittene blant pålegg er absolutt hjemmelaget leverpostei, gomme, syltarull, godsalat, kjøttdeigrull og selvfølgelig fårerull.

Syltarullen gjorde jeg klar til koking og saltlake for noen dager siden, og nå har jeg også gjort klar to fåreruller.  Kanskje blir den ene gjemt til påske. Jeg har krydret, sydd og lagt rullene i nett. Deretter la jeg de i plastpose med litt salt, før de havnet i fryseren.

Fårerull
To ruller klar for å få rullnett på!
20181117_204305
Gleder meg til de er ferdig saltet, kokt og presset, men det blir ikke før det nærmer seg jul! 

Nå tar jeg de ikke opp fra fryseren før jeg skal ha de i saltlake, og deretter koke. Jeg har planlagt å koke de et par dager før julaften, slik at vi kan spise kjøttmølje på krafta. Tradisjonen er å spise mølje på lillejulaften, men noen ganger faller jobbturnusen slik at jeg må forflytte aktiviteter, slik at hele familien kan være sammen på det som er tradisjoner, og slik det ser ut nå tar vi tradisjonen et par dager før. 

Jeg synes alltid det er spennende å høre hva andre har for tradisjoner, og jeg vil sette pris på om du legger igjen kommentar på hva som er ditt favorittpålegg til jul. 🙂

Oppskrifter på godt julepålegg:

Fårerull

Syltarull

Leverpostei

Godsalat

Kjøttdeigrull

Kjøttdeigrull av elg eller storfe

Gomme

Tips:

  • Rullnett får man kjøpt blant annet i ferskvaredisken på butikken, men har man ikke nett kan man fint bruke husholdningstråd. Surr den gjentatte ganger, jevnt rundt hele rullen, og det gjør man for at rullen skal holde fasongen, og ikke sprekke under koking.
  • Man bør ikke fosskoke rull, da blir de tørr.
  • Bruk et rør for å tre rullnettet på. Knytt rullnettet i enden, og slipp rullen gjennom røret fra andre siden, knytt og klipp nettet i den andre enden. Smart og enkelt. Sjekk her!

Lykke til med juleforberedelsene dine! Og takk for at du følger meg på bloggen 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s