Heimelaga hamburger, hamburgerbrød og dressing

Hamburgere er kjempegodt og når de er hjemmelaget er de aller best 🙂 Både hamburgerne og hamburgerbrødene kan lages i store porsjoner og fryses, da blir det lettvint heimelaget middag på travle dager.

Ingredienser (9 burgere på vel 100 gr hver):

900 gr karbonadedeig

3 egg

2 ts salt

1 ts pepper

2 ss potetmel

Fremgangsmåte: Rør sammen alle ingrediensene og la deigen få hvile noen minutter før den deles opp i antall hamburgere (alt etter hvor mange gram burgerne ønskes). Lag runde kjøttboller som trykkes flat med hendene eller bruk en kniv og «hakk» de til ønsket tykkelse.

Varm opp smør og olje, sammen med noen fedd hvitløk i en steikepanne. Ha i burgerne når panna er blitt varm nok. Steik noen minutter på hver side til burgerne får fin steikeskorpe og er gjennomstekte. Vil man ha ost på burgeren legges osten på det siste minuttet av steiketiden.

Fyll hamburgerbrødet med for salatblader eller oppskjært salat, rødløk, paprika, tomat og agurk og dressing.

Dressing:  2 dl matyoghurt, 2 dl majones, 1-2 finhakkede fedd hvitløk, en knivsodd pepper, 1/4 ts salt. (Dressingen bør lages noen timer før den skal brukes). Oppbevar dressingen i tett beholder så har den lang holdbarhet i kjøleskap.

Det er ikke noe i veien med å bruke kjøpbrød til burgeren, men hjemmelaget er best. Lag en stor porsjon, da kan du fryse ned og dermed blir det lettvint når du skal lage et kjapt hamburgermåltid.

Ingredienser Hamburgerbrød (ca.18 stk.):

100 gram smør

ca. 11 dl siktet hvetemel

2 dl sammalt hvete grov (kan byttes ut med hvetemel)

50 gr gjær

2 ts sukker

1,5 ts salt

5 dl skummet melk eller vann

Evt. Sesamfrø til pynt på toppen av hamburgerbrødene

Fremgangsmåte: Lunk melken (eller vannet) og rør ut gjæren i den lunkne væsken. Smelt smøret og ha smøret og den lunkne melken med gjær i en rørebolle. Ha i halvparten av hvetemelet sammen med sukker og salt og elt dette godt sammen. Rør inn mer hvetemel til deigen har fått passe konsistens, deigen skal være lett og ikke kompakt. Dekk til bakebollen og sett deigen til heving i 30 minutter.

Elt deigen på melstrødd underlag, del i emner som trilles rund og trykkes flat, ca. 1,5-2 cm tykkelse. (Man kan også kjevle ut deigen og trykke ut brød med et rundjern, et vidt glass, eller lignende).

Legg hamburgerbrødene på bakepapirkledt steikeplate. Pensle med melk eller vann og strø over sesamfrø. Etterhev hamburgerbrødene i 30 minutter.

Steik hamburgerbrødene på midterste rille i forvarmet ovn på 225 grader, 10-15 minutter.

Kvernet kjøtt, salt, pepper og egg, det er alt som skal til for å lage gode hamburgere.
Karbonadedeig, salt, pepper, potetmel og egg, det er alt som skal til for å lage gode hamburgere.
Alt er forberedt, nå er det bare å steike burgerne.
Alt er forberedt, nå er det bare å steike burgerne.
Ha noen hele hvitløksfedd i steikepanna sammen med smør og olje, det gir en ekstra god smak til kjøttet når du steiker det.
Ha noen hele hvitløksfedd i steikepanna sammen med smør og olje, det gir en ekstra god smak til burgeren når den steikes.
Mmmm, herlig godt med heimelaga hamburger og tilbehør :-)
Mmmm, herlig godt med heimelaga hamburger og tilbehør 🙂 Her servert med urtebakte poteter.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s