Modne tomater inne

Som regel er det alltid klaser av tomater som ikke rekker bli modnet ute før høstkulda kommer. Jeg er veldig glad i sylta grønne tomater og det meste av det som ikke rekker modne hos meg, det blir syltet. Favoritten min er absolutt grønne sylta tomater sammen med kjeks og en god brieost.

Noen tomatklaser henger jeg også opp for modning inne, men da velger jeg som oftest de små tomatsortene, som modner lettest. Tomatene kan også legges på brett, og gjerne sammen med epler, da modner de raskere.

Min erfaring er at tomatene som modnes inne blir en del surere på smak enn de som er modnet på planten, og dersom jeg har mange tomater velger jeg derfor oftest å bruke de i matlaging eller lage chutney av de.

Jeg henger tomatene til modning i kroker på kjøkkenet.
Tomatene modnes sakte men sikkert, og etter hvert som de modnes brukes de i matretter, de henger lagelig til like ved komfyren 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s