Næringsrik og god gammeldagsmat

Høsten er slaktetid, og da er det tid for blodpølse. Hos oss er det mormors oppskrift som blir brukt, og den er bare så utrolig mye bedre enn blodpølse kjøpt på butikken.

Oppskrift på mormors blodpølse

Video Hvordan lage blodpølse

Nå får man tak i blod i frysedisken, og det er ikke lenger noe i veien for å lage blodpølse uansett tid på året, og bra er det for oss som liker den smakfulle maten som er proppfull av jerntilskudd.

Blodpølse er lett å lage og det dufter herlig når pølsene står i kjelen og koker. Utfordringen når man skal lage blodpølse kan imidlertid være å finne egnede poser for å koke dem i, og dette med poser får jeg mange spørsmål om, og jeg har også tidligere skrevet om det på bloggen. Jeg har i mangel av pølseposer ofte brukt steikeposer, og dette har fungert greit, men jeg har måtte være veldig forsiktig med posene, de går lett i stykker.

I høst har vi fått kjøpe pølseposer hos Eide handel på Kvaløysletta, disse posene var perfekt og i god kvalitet. Kanskje er det andre ferskvarehandlere med godt utvalg som også kan ha pølseposer for salg. Om ikke er steikeposer et godt alternativ.

Forøvrig har jeg også prøvd lage pølser ved hjelp av steikeform i vannbad. Dette ble ikke like godt, blodpølsa ble ikke like saftig som når den er kokt i pose.

Talg får man kjøpt, eventuelt bestilt, i velassorterte ferskvarebutikker. Kjøper man mer enn man bruker kan talg fint fryses til neste gang man skal bruke det.

Server blodpølse med sukker eller sirup. Blodpølse er et godt og naturlig jerntilskudd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s