…som julekvelden på kjerringa, eller?

Ja det var akkurat det jeg tenkte, at julekvelden var kommet på kjerringa (meg altså), da jeg var innom byens kjøpesenter her om dagen…. Alt var så nydelig!  Julepynt, julevarer, julemusikk, juleklær…. Et øyeblikk ble jeg sugd inn i julens magiske verden, men så ble fortryllelsen brutt, jeg skulle jo bare innom apoteket en snartur, og hadde slett ikke tid til å tenke på julehandel. Og det var da jeg kjente på julestresset…..hjelp, er jeg sent ute med forberedelsene? Jeg hadde jo slett ikke begynt!

Nå er det to dager siden, og jeg kan avsløre at jeg har gjort noe med stresset, jeg har begynt forberedelsene, om enn i det små. I det små, rett og slett fordi jeg ikke liker stress, og slett ikke julestress. Advent og juletid skal nytes, og man trenger ikke legge lista så høyt at man ikke kommer over alt man har planlagt.

Min filosofi er enkel, dersom man ikke har tid, lyst, eller ork til å bake til jul, så kan man rett og slett lage seg en god kopp varm sjokolade, slenge seg i godstolen, og lese en god kokebok! Kanskje kommer inspirasjonen, tiden og lysten av seg selv etter hvert som man ser på bilder av julemat, sjekker hvilke ingredienser som skal være i, koser seg med fortellinger om barndoms jul og julehistorikk, og avslutter kosestunden med å se hvor mange gram mandler som skal til for å lage julemarsipan. Og alt dette kan man se, og lese om, i en og samme bok, nemlig Nordnorsk Julemat, boka jeg har skrevet.

Jeg har gjort litt juleforberedelser i dag, og den forberedelsen er stor! Jeg har laget min første film på bloggen. Kanskje blir det første og siste…avhengig av hva dere leserne mine synes. Men ikke døm meg for hardt, det er første film, og sant og si – det ble en knotete start. Det kan du lese mer om nederst i blogginnlegget, men se filmen først 🙂

Boka er ikke bare for nordlendinger, den vil nok inspirere folk både i sør, øst og vest, ja til og med utenlands!

Nord-Norsk-Julemat

Dersom du ønsker å bestille boka send en e-post til kontakt@alfhilds.com

Boka koster kr.250,- + porto. Portofritt ved kjøp av 3 bøker eller flere.

Om film og sånn…

Jeg har lyst til å kunne gjøre film kjapt og enkelt med mobilkamera (android/Samsung), og ha et godt utviklet gratisprogram hvor film kan redigeres. Da jeg skulle gjøre min første film i dag var det nærmest en jungel i apper som ble tilbudt, noen gratis, og noen «tilsynelatende gratis», helt til man skulle redigere. Jeg landet til slutt på en app som heter Quik, men vet ikke helt hva jeg synes….greit nok kanskje, men det største problemet var at det ikke kunne lastes opp mer enn en musikkfil. For at det skal bli bra totalt sett, må jo filmen da ikke være lengre enn musikkfila. Vel, matchet ikke hos meg da….

Jeg er takknemlig dersom noen av dere har gode tips og råd til meg. Fortell hva dere bruker for å lage film til nettsidene deres, hva kan være lurt for meg å tenke på, osv.

Uansett tips eller råd, det er alltid hyggelig når dere legger igjen en hilsen, eller spørsmål, i kommentarfeltet. Og har dere lyst til at jeg skal gjøre film med fremgangsmåter for noen av oppskriftene er det supert om dere legger inn ønsker.

Takk for at dere leste innlegget, så filmen og for at dere følger meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s