Dennas kake

Som mange andre har også jeg slekt i USA, etterkommere etter de som utvandret fra Norge på tidlig 1900-tallet, og det er stor stas hver gang vi får besøk av slekta fra «over there».

Noen av våre slektninger har vært her på ferie flere ganger, og andre kommer over for første gang, slik som min slektning Dan, og hans kone Denna, som besøkte Norge for første gang i høst.

En av dagene de var her dro Dan på fisketur sammen med min sønn, og fangsten var eventyrlig. Masse stor sei! Og selvfølgelig måtte vi lage til seibiff, med løk, ertepure, rømmesaus og poteter. Det var noe gjestene satte pris på.

Til kaffen serverte jeg sjokoladekake med bringebærfromage, og kaka falt så godt i smak at Denna umiddelbart bad om oppskriften. Jeg kunne ikke gi henne den der og da, for sannheten var at jeg nettopp hadde «funnet opp» kaka, og følgelig bare hadde den rablet ned i margen på oppskriftsboka mi 🙂

Dennas kake

Dennas kake

Ingredienser:

3 kopper sukker

3 egg

225 g smeltet smør eller margarin

2 ts bakepulver

1 1/2 kopp melk

4 kopper hvetemel

4 ss kakao

Bringebærfromage:

ca. 400 g hele bringebær (gjerne frosne)

3 dl kremfløte

4 gelatinplater

1 pk. gele med bringebærsmak

Glasur:

200 g mørk kokesjokolade

500 g melis

3 ss kakao

3 ts vaniljesukker

5 ss sterk kaffe

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet (og avkjølt) smør og melk. Bland bakepulver og kakao med hvetemel og ha dette i røra.

Ha røra i en godt smurt, eller bakepapirkledt langpanne og steik kaka i forvarmet ovn på 175 grader celsius i ca. 25 minutter. Bruk kakenål for å sjekke om den er stekt. Når røra ikke henger fast i nåla er den klar til å tas ut.

La kaka avkjøle. Imens lages fyllet og glasuren.

Fremgangsmåte Bringebærfromage:

Lag bringebærgele etter anvisning på pakken.

Kjør bringebær og vann i en stavmikser til bærene er most. Sil fra steinene slik at det blir en glatt mos. Kryst vannet ut av gelatinplatene og rør de ut i litt varmt vann, bland alt sammen med bringebærmosen.

Visp fløten til krem og ha bringebærgeleen og bringebærmosen over i fløten. Bland alt sammen og sett kjølig til fromagen begynner å stivne.

Fremgangsmåte Glasur:

Smelt smøret og sjokoladen. Bland alle de tørre ingrediensene, og rør deretter inn smør, sjokolade og kaffe. Rør deretter sammen til en glatt og fin glasur. Den skal være smøremyk. Er den for hard has mer kaffe i glasuren.

Del skuffekaken i to like store deler og plasser den ene på et kakefat. Bre fromagen over og legg den andre delen av kaka oppå. Smør et tynt lag med glasur på toppen av kaka.

Ha resten av glasuren i en sprøytepose og dekk kaka med glasur.

Denne kaka er best om den kan få stå og godgjøre seg kaldt noen timer før servering. Kaka holder seg godt en ukes tid dersom den oppbevares kjølig.

Lykke til!

Takk for at du følger meg på alfhilds.com

20181108_204617.jpg
Dennas kake. 

 

Dennas kake
Deilig sjokoladekake med bringebærfromage. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s