Nordnorsk Julemat

20171204_105116-01

Jeg er ganske så beskjeden av meg, og livredd for å virke skrytet, men nå er det så mange som har sagt jeg må skrive noen ord på bloggen om hva jeg har holdt på med de siste par årene, at her kommer det…

Jeg har laget kokebok. Ei kokebok om julemat. Og den har fått tittelen Nordnorsk Julemat etter som jeg har tatt for meg hva som har vært den vanligste julematen i nord gjennom flere generasjoner og frem til i dag, og her er både gamle og nye oppskrifter på alt fra middag, småkaker, desserter, lefser og annet.

I tillegg er det litt av hvert annet lesestoff, blant annet koselige historier hvor folk fra nord deler minner om sin barndoms jul.

Tradisjon i nord er nok også tradisjon som folk i sør, øst og vest kan kjenne seg igjen i, for selv om vi har et langstrakt land har matkultur beveget seg over fjord, fjell, sjø og land, alt etter som folk har reist mellom.

Det har vært en spennende periode med innsamling, matlaging, skriving og fotografering, og når boka kom ut nå i høst er det så utrolig godt at den har fått fin mottagelse. Jeg håper at mange finner glede i å lese den.

Hvis du har lyst til å lese i boka kan den bestilles portofritt på http://www.bokinord.no , og ellers er den å få tak i hos de fleste bokhandlere.

Jeg ønsker dere alle en riktig god advent!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s