Deilige vafler!

Nystekte vafler! Kom og spis!
Nystekte vafler! Kom og spis!
Vafler kan spises som de er, eller man kan ha jordbær, rømme, bringebær, sukker og brunost for å nevne noe. Ja, til og med kokte egg er godt på vaffelen! I tillegg kan vaffelen serveres med tilbehør som is, trollkrem, multekrem, pølser, og mye annet. Kun fantasien setter en stopper for hva vaffel kan serveres med!
Vafler kan spises som de er, eller man kan ha jordbær, rømme, bringebær, sukker og brunost for å nevne noe. Ja, til og med kokte egg er godt på vaffelen!
I tillegg kan vaffelen serveres med tilbehør som is, trollkrem, multekrem, pølser, og mye annet. Kun fantasien setter en stopper for hva vaffel kan serveres med!

Hva skulle vi gjort uten vafler, eller vaffelkake som noen av oss sier…..

Stort sett alt av dugnad og frivillighet i Norge er tuftet på vaffelkake, det være seg salg av vaffel, eller vaffel som belønning til de som har ytt frivillig innsats. I tillegg har vaffel vært servert til frokost, lunsj, i barnebursdager, voksenbursdager, på jobben, til de uventa gjestene, til ettermiddagskaffen…….Med andre ord, vafler har vært og serveres fortsatt i utallige sammenhenger, og det må jo være fordi stort sett alle liker dem!

– At vaffelen har fått sin egen dag hvor den feries, ja det skulle det bare mangle!

Her kommer min oppskrift på vaffel.

Ingredienser:

4 egg

2 dl sukker

1 liter H-melk

ca. 700 gr hvetemel

1 ts bakepulver

1-2 ts kardemomme eller vaniljesukker

100 gr smeltet smør eller margarin

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg og sukker. Bland inn melken og visp deretter inn litt og litt hvetemel, iblandet bakepulver og kardemomme, eller vaniljesukker. Til sist vispes det smelta smøret inn i røra. Røra skal være passe tykk og ikke for flytende.

La vaffelrøra stå og svelle cirka 15-20 minutter. Sett vaffeljernet på oppvarming og deretter er det klart for å steike nydelige vafler.

Tips:

Dersom jeg har fløte eller rømme som er gått ut på dato, men ennå god, bruker jeg å bytte ut noe av melken med dette. Og har jeg rømme i bruker jeg også ha en ts med natron i røra for å få ekstra luftige vafler.

Man kan også gjerne bruke melk utgått på dato i vaffelrøra, så fremst melka fortsatt er god på smak og lukt.

Vaffelrøra kan oppbevares tildekket i kjøleskap 1-2 dager.

Når jeg skal ha vaffelrøre med meg for å steike på fotballkamp eller annen dugnad bruker jeg helle den over på tomme og rengjorte melkepakker, da er det bare å helle røra rett i vaffeljernet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s