Brente mandler

Det er gøy å lage litt hjemmelaget godteri til jul og brente mandler er blant favorittene. Brente mandler er også supre å gi bort i gave!

Deilige brente mandler, godt som snoop i egen mage, eller som gave til noen man setter pris på :-)
Deilige brente mandler, godt som snoop i egen mage, eller som gave til noen man setter pris på 🙂

Ingredienser:

500 gr mandler

250 gr melis

1,5 dl vann

40 gr smør

Fremgangsmåte:

Ha mandler, melis og vann i en tykkbunnet kjele og kok opp. Når det har begynt å koke slås varmen ned slik at det ikke fosskoker. La alt småputre helt til sukkeret har krystallisert seg og blitt som et «pulver» rundt mandlene. Det er en fordel om blandingen får koke lengst mulig før sukkeret krystalliserer seg.

Når sukkeret er krystallisert skrus varmen opp. Ha i smøret. Rør hele tiden i mandlene slik at det ikke svir seg i bunnen. Når sukkeret som hadde krystallisert seg er blitt flytende er de brente mandlene ferdig. Ha alt ut på godt smurt underlag. Bruk to smurte gafler til å fordele mandlene utover underlaget slik at det blir lett å ta fra hverandre etterpå.

Ha melisen over mandlene og rør rundt før vannet tilsettes.
Ha melisen over mandlene og rør rundt før vannet tilsettes.
Kok opp og la småputre til sukkeret har krystallisert seg.
Kok opp og la småputre til sukkeret har krystallisert seg.
Når sukkeret har krystallisert seg er det klart for å skru opp varmen. Rør hele tidens slik at mandlene ikke blir svidd. Når sukkeret har blitt blankt er de brente mandlene ferdig og kan has over på bakepapirkledt underlag imens de kjølner.
Når sukkeret har krystallisert seg er det klart for å skru opp varmen. Rør hele tidens slik at mandlene ikke blir svidd. Når sukkeret har blitt blankt er de brente mandlene ferdig og kan has over på bakepapirkledt underlag imens de kjølner.
Brente mandler er klassisk julegodt.
Brente mandler er klassisk julegodt.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s