Røyket laks med pepperrotkrem

Jeg er en ivrig sportsfisker og gjennom laksesesongen prøver jeg å få mest mulig tid til å dyrke hobbyen. For meg er det meditasjon å stå i laksevassdraget med vannet flommende rundt beina og fluestanga i hendene, i håp om at det skal bite på i andre enden. Og i blant er det også slik at turen gir uttelling, enten i form av laks, sjøørret eller røe.

Ekstra heldig er jeg de gangene størrelsen på laksen eller sjøørreten har bydd på muligheten for å røyke fisken. Da bruker vi levere den til en lokal produsent som gjennom mange år har opparbeidet seg stor erfaring, og røykafisken hans er virkelig kjempegod. Men, det er mye god røyket laks og ørret i butikkene også 🙂

Røyket laks med pepperrotkrem er en enkel rett med pepperrotkrem og røyket laks. Den er utolig god og lett å lage. Jeg anbefaler den både som en forrett, en deilig lunsj, eller som en kjapp kveldsrett når man har lyst på noe godt. Røykt laks kan byttes ut med røykt ørret.

Fremgangsmåte: Lag pepperrotkremen ved å røre opp en boks med naturell kremost, for eksempel Philadelphia. Smak osten til med pepperrotkrem, den får du kjøpt ferdig på tube om du ikke velger å lage den selv. Legg en skive brød på grillen eller i godt forvarmet stekepanne, eller ha skiven i brødrister. Brødet skal være godt ristet slik at den får en sprø konsistens ytterst. Legg en raus klatt med pepperrotkrem på brødet, og dander deretter røyket laks på toppen. Pynt med enten tørket eller frisk dill.

Lettvint og velsmakende rett som kan lages nesten hvor som helst bare man har ingrediensene som skal til :-)
Lettvint og velsmakende rett som kan lages nesten hvor som helst bare man har ingrediensene som skal til 🙂
Laks med pepperrotkrem.
Laks med pepperrotkrem.
Gressløk kan også brukes istedenfor dil.
Gressløk kan også brukes istedenfor dil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s