Heimelaga fiskepudding

Heimelaga fiskepudding er mye bedre enn den man kjøper ferdig i butikkene, og langt mye enklere å lage selv enn de fleste tror. Har du en foodprosessor tar det bare noen minutter å lage farsen, og imens puddingen steiker i ovn kan du tilberede resten av måltidet og dekke bordet.

Og lager man flere fiskepuddinger på en gang kan de fryses til senere bruk 🙂

Ingredienser:

1 kg filet av hvitfisk, f.eks. hyse eller torsk, eller en blanding av disse to

2 ss potetmjøl

5-6 dl helmelk

3 ts salt

1 finhakket løk

1/2 ts muskat

Fremgangsmåte: Skjær fiskefileten i mindre biter, og kjør den i mikser sammen med alle ingrediensene unntatt melken. Når alt er most godt kan du spe med melken til deigen er passe.

Ha farsen i en godt smurt form form og steik puddingen i vannbad på 150 grader i 40-50 minutt, alt etter størrelsen på formen. Puddingen skal ha en fin gylden farge og kjennes fast når den er ferdig.

Fiskepudding kan serveres på mange vis men den mest tradisjonelle er å servere med kokte poteter og grønnsaker, og kanskje en hvit saus til.

Det tar bare et øyeblikk å lage fiskepudding dersom man har en kjøkkenmaskin som kan gjøre jobben.
Det tar bare et øyeblikk å lage fiskepudding dersom man har en kjøkkenmaskin som kan gjøre jobben.
Her har jeg fylt en brødform som rommer 1,5 liter med fiskepudding og nå er den klar for å steikes i vannbad.
Her har jeg fylt en brødform som rommer 1,5 liter med fiskepudding og nå er den klar for å steikes i vannbad.
Steik fiskepuddingen i vannbad, det gjør du ved å sette formen med fiskepudding i en dypere form som du fyller med vann. Dersom vannet fordamper før steiketiden er omme fyller du bare på med nytt vann. Lager du flere puddinger har du middager som kan legges i fryseren og tas opp en dag du har mindre tid til middagsforberedelser :-)
Steik fiskepuddingen i vannbad, det gjør du ved å sette formen med fiskepudding i en dypere form som du fyller med vann. Dersom vannet fordamper før steiketiden er omme fyller du bare på med nytt vann.
Lager du flere puddinger har du middager som kan legges i fryseren og tas opp en dag du har mindre tid til middagsforberedelser 🙂
Lekker fiskepudding med gyldenbrun steikeskorpe. Herlig middagsmat :-)
Lekker fiskepudding med gyldenbrun steikeskorpe. Herlig middagsmat 🙂
Heimelaget fiskepudding er både smakfullt og næringsrikt etter som det er mye fisk i puddingen. En porsjon som dette er med tilbehør nok til cirka fem personer.
Heimelaget fiskepudding er både smakfullt og næringsrikt etter som det er mye fisk i puddingen. En porsjon som dette er med tilbehør nok til cirka fem personer.

4 kommentarer Legg til din

 1. Solveig Kristoffersen sier:

  Etter å ha brukt oppskriften din til å lage min aller første fiskepudding skjønner jeg hvor lite jeg kan om matlaging😟. Dårlig stemning nå med kjempedårlig resultat. Jeg har googlet litt mer for å finne ut av hva jeg kan ha gjort galt og ser nå at en nybegynner trenger en mye mer detaljert fremgangsmåte enn det du har gitt her, spesielt hva angår temperatur på råvarer, utstyr og romtemperatur under tilberedningsprosessen, og hvor lite melk jeg skulle spe med om gangen og hva som er «passe» konsistens på farsen, samt hvor lenge farsen skal blandes. Nå hår 1kg fisk i søpla…..

  Liker

  1. Hei Solveig. Jeg blei oppriktig veldig lei meg fordi at du ikke har fått til fiskepuddingen.
   Hvor gikk det galt? Kanskje du kan hjelpe meg å forbedre oppskriften hvis det er noe der som burde være mer spesifikk i forhold til tilberedningen? Når man har gjort ting i mange år er det ikke alltid man tenker over at ikke alt er like opplagt for andre som skal gjøre ting for første gang.
   Hører gjerne fra deg 🙂

   Liker

 2. Tove sier:

  Har laget fiskepudding på denne måten-men får aldri stekeskorpe -tips?

  Liker

  1. Hei Tove 🙂
   Det bruker alltid å bli steikeskorpe når jeg lager puddingen, men det kan sikkert variere etter hvilken ovn man har. Kanskje du kan prøve å sette puddingen høyere opp i ovn den siste steiketiden, og eventuelt skru opp temperaturen?
   Kanskje noen andre lesere her har tips?

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s