Første helg i advent og julegrantenning

Det ble en utrolig fin opplevelse da vi var på Gamle Gibostad (Senja) og overvar tenning av julelysene i ettermiddag. Det var stor aktivitet i de restaurerte husene, med salg av både husflid, gløgg, grøt, pepperkaker og mere til. Utenfor brant det livlig i gruva, og det ble servert mang en kopp kaffe fra den store svartkjelen som hang over varmen. Kaffen smakte fortreffelig!

I den gamle butikken var det utstilt kjempeflotte pepperkakehus som ungene i barnehagen og elevene på skolen hadde laget. For de som ønsket var det også mulig og ta seg en runde i området med hest og vogn, og hele rammen rundt arrangementet gav en følelsen av å være tilstede i både Skomakergata og Jul i Blåfjell på samme tid 🙂

Da julegrana ble tent spilte Gibostad musikkforening opp med tradisjonell julemusikk og mange benyttet anledningen til å ta seg en runde rundt treet.

Det var herlig og starte advent med en slik opplevelse, og jeg håper det er mange av dere som også har hatt en fin begynnelse på advent, og at dere ser fram til tiden mot jul. Desember kan være en fin tid, både til å reflektere over året som snart er omme, til og se fremover – og ikke minst til å rette oppmerksomheten mot de man har rundt seg, spre litt varme og glede. Det er ofte ikke så mye som skal til, kanskje nok med et vennlig ord før man haster videre til sitt 🙂

Ønsker dere alle en fin advent!

Gamle Gibostad

Jule på Gamle Gibostad

Tenning av julegran og lys på Gamle Gibostad

Gamle Gibostad

Gamle Gibostad

Gamle Gibostad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s