Feitetirsdag og den store pannekakedagen

Tirsdag etter fastelavn kalles feitetirsdag. Noen kaller den også sprengetardagen eller sjumålstirsdag. Som man skjønner av navnene, har de sitt utspring fra at det denne dagen skulle spises masse, for nå starter den 40 dager lange fasten, og da trenger man å «ha litt å gå på».

I Frankrike er det Mardi Gras, og i England kalles dagen pannekaketirsdag, og de senere årene har dette også blitt den store pannekakedagen i Norge. Men fra gammelt av var det saltkjøtt og kålrabistappe, raspekake og klubb med fleskebiter som dominerte dagens kost. Også erter, kjøtt og flesk, eller ertesuppe med fleskepannekaker.

Dagen kalles også kvit-tirsdag noen steder, og det har kanskje sitt utspring fra at det denne dagen ble servert rømmegrøt.

Men det er ingen tvil om at dette er blitt den store pannekakedagen, forståelig nok, for pannekaker er allsidig og kan serveres både til frokost, middag og dessert!

Pannekaker (ca.20 stk.)

Ingredienser:

4 dl hvetemel

1 knivsodd salt

2 ss sukker

1 ts vaniljesukker

4 egg

7 dl melk

Fremgangsmåte:

Sikt mel og salt og tilsett sammenvispede egg og melk. Rør godt sammen, og la stå og svelle en times tid. Stek tynne fine pannekaker. Server gjerne med sukker, syltetøy og et melisdryss, eller som middagsmåltid sammen med for eksempel ertesuppe.

Pannekake med sukker er godt!😊

Lykke til og ha en flott feitetirsdag!

Gjerne følg meg på Instagram: lindajuanette

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s