Julebrød (Julekake)

Julekake, julebrød, rosinkake.....kjært barn har mange navn, visst er det i alle fall at julebrød er attraktiv på julens frokostbord!
Julekake, julebrød, rosinkake…..kjært barn har mange navn, visst er det i alle fall at julebrød er attraktiv på julens frokostbord!

Julebrød med godt smør og godt pålegg er noe jeg synes hører julen til og jeg baker alltid flere når jeg er i gang. Det er alltid hyggelig å kunne gi bort julebrød i gave, enten til verten/vertinnen om man er bedt i førjulsselskap, eller til kjære familiemedlemmer og venner som også elsker disse luftige søte brødene.

Personlig liker jeg helst julebrød som bare er fylt med rosiner og jeg utelater derfor sukat….. men, dette er en smaksak og liker du sukat er det bare å fylle på 🙂

Ingredienser til 3 julebrød (julekaker):

6 dl H-melk

225 gr (2 1/2 dl) sukker

250 gr margarin

100 gr gjær

1 ts kardemomme

1 kg hvetemel

200 g rosiner

150 gr sukat (kan sløyfes)

Fremgangsmåte: Melk, sukker og margarin lunkes og gjæren røres inn. Ha kardemommen i melet og sikt det inn i røren. Elt deigen godt og sett den til heving på et lunt sted. Når deigen er hevet til dobbel størrelse has den på bakebordet og rosiner (og eventuelt sukat) eltes inn. Sett deigen til ny heving en halvtimes tid.

Når deigen har hevet for andre gang has den ut på bakebordet og knas. Del deigen i tre emner og form til runde julebrød som settes på bakepapirkledte steikeplater for siste heving. Når brødene er ferdighevet steikes de i forvarmet ovn på 200 grader i 45-60 minutter, nederste rille. Avkjøl på rist.

Julebrød kan fryses.

Julebrød fortjener godt smør og godt pålegg :-)
Julebrød fortjener godt smør og godt pålegg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s