Fra lapskaus til strikking

Iblant rekker jeg få unna mye på kort tid, slik som i ettermiddag. Laget lapskaus og vasket hus. Skiftet også gardiner i stua imens middagen stod og godgjorde seg på komfyren. Det var deilig å sette seg ned til en velsmakende middag etterpå 🙂

Og om litt skal jeg slenge beina i sofa, med strikketøyet i hendene og tv`n i øyekroken 🙂 Det er nasjonal strikkedag i dag og Nrk 2 skal etter midnatt prøve å slå australiernes guinnessrekord – fra sau til genser. Skal prøve få med meg i alle fall den første delen av den timerlange «fra minutt til minutt» sendingen.

Men før jeg inntar sofa med strikketøyet skal jeg dele min oppskrift på lapskaus med dere.

Ingredienser ( ca. 4-5 personer):

10 poteter

4 gulrøtter

1 liten kålrabi

1 liten hodekål

3 kjøttpølser

Evt. litt saltkjøtt eller en røkt svineknoke (må være kokt på forhånd)

Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte: Skrell potet og grønnsaker og skjær i små biter. Ha alt i en romslig kjele og tilsett vann og kjøttkraft om du har kokt kjøtt. Ikke ha mer væske i enn at det går opp mot midten av ingrediensene. Tilsett litt salt dersom du ikke har tilsatt kjøttkraft.

Kok opp og la koke under lokk til grønnsakene er møre. Dersom væsken koker inn før grønnsakene er møre må du tilsette litt mer vann eller kraft slik at det ikke svir seg i bunnen av kjelen.

Tilsett pølser, og eventuelt kjøtt, og la putre videre i gryta til væsken tykner. Smak til med salt og pepper.

Server med flatbrød til. Velbekomme 🙂

Det er mye godt som skal i lapskausgryta :-)
Det er mye godt som skal i lapskausgryta 🙂
Nydelig lapskaus klar for servering.
Nydelig lapskaus klar for servering.
Heimlaga lapskaus tar litt tid å lage siden man må skrelle potet og grønnsaker, men lager man en stor porsjon kan den fryses og da har man lettvint middag en annen dag :-)
Heimlaga lapskaus tar litt tid å lage siden man må skrelle potet og grønnsaker, men lager man en stor porsjon kan den fryses og da har man lettvint middag en annen dag 🙂
Lapskaus er både velsmakende og næringsrik tradisjonskost.
Lapskaus er både velsmakende og næringsrik tradisjonskost.
Fredagskveld og nasjonal strikkedag - og jeg er klar for å slappe av. Jeg liker forresten å ha to strikkinger i kurven min, en med mye mønster, og en uten som jeg kan strikke på når jeg ser på tv :-) Nå går det i votter med hestemønster og den blå strikkingen skal bli Mariusgenser.
Fredagskveld og nasjonal strikkedag – og jeg er klar for å slappe av. Jeg liker forresten å ha to strikkinger i kurven min, en med mye mønster, og en uten som jeg kan strikke på når jeg ser på tv 🙂 Nå går det i votter med hestemønster og den blå strikkingen skal bli Mariusgenser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s