Løvetannsirup

Løvetannsirup kan brukes som søtningsmiddel i te og sauser, sammen med yoghurt, frukt og bær, på brødskiva, pannekaker, vafler, på is, i kaker…..og mye mer. Det er bare å lage, og utforske.

Løvetannsirup

Ingredienser:

Ca. 200 løvetannblomster

1-2 sitroner i skiver

Ca. 1,5 l vann

800 g sukker

Fremgangsmåte:

Plukk vekk alt det grønne fra blomsten, det er kun de gule kronbladene som skal brukes. Det kan virke som en stor jobb, men det går raskt når man finner teknikken med å knipe festet slik at det åpner seg, da er det bare å dra kronbladene av.

Ha alle kronbladene i en egnet bolle, og legg sitronskivene over.

Kok opp ca. 1,5 liter vann og ha det kokende vannet over kronbladene og sitron. Vannet skal dekke blomstene og sitron. Dekk til og la stå kjølig og trekke over natten.

Sil av safta og ha den over i en kjele. Kok opp og tilsett sukkeret. Nå skal safta få stå og småkoke til den er blitt sirup. Rør minst mulig i kjelen mens safta koker inn.

For å se om sirupen er ferdig tar man litt på en skje og har over på et fat. Når sirupen er avkjølt kan man sjekke om konsistensen er den man ønsker. Når den er klar has den over i varme, godt rengjorte glass. Ha på lokk med en gang.

Holdbarheten på løvetannsirup er ganske lang dersom den oppbevares mørkt og kjølig, men jeg anbefaler å fryse den dersom den skal oppbevares utover høsten og vinteren.

Lykke til! 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s