Medisterpølser

Det er utrolig moro å lage sine egne pølser, og smaken kan man variere i det uendelige, ut fra hva man selv liker, men når det gjelder julepølsene er det som regel de tradisjonelle krydderne som tilsettes.

20171118_184214-01.jpeg

20171115_204237-01.jpeg

Pølsetarm får man kjøpt i ferskvaredisken, eller be de om å bestille dersom de ikke har. Ut over det trenger man en kjøttkvern, og pølsehorn slik at man kan få stappet tarmen. Og selvfølgelig kjøtt og krydder. Når kjøttblandingen er krydret steiker man en prøvesmak i steikepanna, og eventuelt tilsetter mer krydder dersom man føler at noe mangler. Når man er fornøyd er det bare å stappe pølser. Veldig gøy!

Ingredienser:

2 kg svinekjøtt

1 kg svineflesk

6 egg

4 dl H-melk eller fløte

6 ts salt

2 ss pepper

1 ts allehånde

1 ts ingefær

1 ts muskatnøtt

1/2 ts nellik

2-3 ss potetmel

Fremgangsmåte:

Kvern kjøtt og flesk. Kjør alt 2-3 ganger gjennom kjøttkverna. Jeg har flere forsatser til kverna og bruker starte med den som har størst diameter på hullene, og deretter gå ned på størrelsen. Medisterdeigen skal være finkvernet.

Det er lettest å kverne kjøtt/flesk når det er kaldt!

Tilsett salt i den kverna deigen, deretter de øvrige ingrediensene. Bland alt godt sammen.

Steik en prøve av deigen, og smak om den er passe krydret før man går videre til å lage pølser.

Pølsetarmen skal ligge i vann et par timer før man bruker den. Deretter skyller man lunkent vann gjennom tarmen, før den tres på pølserøret.

Når man går i gang med å lage pølsene kan det være lurt å ha fått med seg en hjelper 🙂 Det er enklest når en kan ha kontroll på tarmen, og en kan stappe deig i maskinen.

Prøv å få jevne fine pølser, ikke for tykke i forhold til størrelsen på tarmen. Fylles tarmen for mye sprekker den, enten under laging av pølsene, eller når pølsa seinere skal kokes eller steikes.

Når man er ferdig med å fylle tarmen kan man dele pølsa opp i mindre lengder ved å «snurre av» i passe lengder (husk å snurre forskjellig vei hver gang), eller bruke husholdningstråd til å knyte av (husk to tråder på ved siden av hverandre).

Pølsene fryses rå.

Man kan krydre og mikse smaker etter hva man ønsker. Lag smaksprøver og steik i panna for å finne akkurat den smaken som ønskes.

Lykke til! Og takk for at du følger alfhilds.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s