Crème Brûlée

kk
Himmelsk godt, og så absolutt en av mine favorittsøtsaker.  Kan nytes hele døgnet, og ikke bare til dessert etter middag 🙂

Jeg elsker Crème Brûlée og kjenner jeg blir glad bare ved tanken på å skulle sette meg ned å nyte en skål av denne fantastiske fløtepuddingen.

Ingredienser:

4 eggeplommer

50 g sukker

5 dl kremfløte

Frø fra 1 vaniljestang

sukker for å ha på toppen til karamellisering

Fremgangsmåte: Ha kremfløte i en kjele sammen med halvparten av sukkeret. Bruk en kniv og skrap ut frøene fra vaniljestangen, ha disse i kjelen.

Kok opp fløteblandingen  imens det røres slik at det ikke blir svidd i bunnen. Når blandingen har kommet til kokepunktet slås varmen av og kjelen trekkes av plata.

Ha eggeplommene i rørebolle sammen med resten av sukkeret. Visp til eggedosis.

Ha 1/3 av den varme kremfløten oppi eggedosisen, tøm over i en tynn stråle og visp hele tiden. Hell deretter blandingen tilbake til kjelen og visp sammen med resten av fløten. Kok opp til blandingen begynner å tykne, under stadig omrøring.

Sil blandingen over i små ildfaste former slik at det ikke blir noe skum i.

Formene settes i steikeform med høg kant. Fyll formen opp med vann slik at det står halvveis opp på Crème Brûlée formene.

Steikes i forvarmet ovn på midterste rille ved 150 grader c i 30-40 minutter, avhenger litt av hvor vide former man bruker, og hvor høyt man har fylt de opp. Vannbadet må ikke boble slik at det kommer vann i Crème Brûléen.

Etter steiking tas formene ut av ovn. Crème Brûlée kan serveres lunken eller kald.

Før servering has 1 ss sukker på toppen. Man kan enten bruke en torch (en liten minibrenner beregnet for blant annet å smelte sukker) til å karamellisere sukkeret med, eller sette formene inn i ovn for å smelte sukkeret. Da forvarmer man ovn på den høyeste temperaturen og setter Crème Brûlée formene på øverste rille. Følg med slik at sukkeret ikke blir svidd…..det smaker ikke godt med brent sukker 😉

Crème Brûlée holder seg godt i kjøleskapet noen dager og kan derfor med fordel lages i god tid i forveien før man skal servere desserten.

s
Ha kremfløte, halvparten av sukkeret og frøene fra vaniljestangen i en kjele og varm opp til kokepunktet.
k
Ha eggeplommene i en rørebolle.
k
Tilsett resten av sukkeret.
k
Pisk egg og sukker til eggedosis.
ø
Hell tredjedelen av den varme fløteblandingen over i bollen med eggedosis. Bruk en tynn stråle og rør godt underveis. Deretter tas dette over i kjelen med resten av fløteblandingen. Varm opp til kokepunktet og trekk av platen når blandingen begynner å tykne. Rør hele tiden slik at ikke blandingen brenner seg.
j
Bruk sil og fyll små ildfaste former, ca. 2-3 cm opp.
j
Creme Brulee skal steikes i vannbad. Sett formene i en dyp ildfast form og fyll vann halvveis opp på skålene. Følg med slik at vannet ikke bobler over kanten på formene underveis i steikeprosessen.
k
Ferdig steikt:-)  Dette skal bli godt!
l
Sukkeret er smeltet på toppen og nå er desserten klar for servering. Nydelig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s