Lefsebakst

Det ble lefsebakst før advent i år også 🙂 En dag med bakst sammen med mamma min og resultatet ble deilige lefser som vi kan by på i tiden fremover.

Vi bakte Mor Alfhilds snarlefser (hvitlefse) og i tillegg bakte jeg Valdreslefser etter som det er en av mine førjulstradisjoner.

Det er alltid hyggelig å være to når man baker lefser, i tillegg er det også praktisk i og med at en kan kjevle og den andre steike, da går det mye raskere.

Mange tror nok det er veldig komplisert å bake lefser, men det er det ikke. Kunsten ligger mest i å få deigen passe slik at den ikke blir for fast (da blir lefsene tørre), men heller ikke så løs at den faller fra hverandre når man skal løfte den opp fra bakstebenken og over på steiketakka. Men, her er det bare å prøve seg frem i forhold til mengde med mel. Kjevle en prøve, steik og test hvordan lefsen blir dersom du er usikker. Du finner fort ut om deigen trenger mer mel før du går videre.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til med årets lefsebakst, til deg som prøver for første gang, og til dere som har bakt lefser før 🙂

Oppskrift på Mor Alfhilds snarlefse

Oppskrift på Valdreslefse

Oppskrift på Mor Alfhilds gnikkalefse

Oppskrift på Mørlefse fra Senja

Årets lefsebakst :-) Mor Alfhilds snarlefse og Valdreslefse.
Årets lefsebakst 🙂 Mor Alfhilds snarlefse og Valdreslefse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s