Fiskekaker

Fiskekaker er veldig enkelt å lage selv, og smaker nydelig. Jeg bruker hysefilet når jeg lager kakene, men vet andre som bruker å mikse torsk og hyse så det går sikkert greit.

Et lite tips kan være å lage flere porsjoner og fryse ned slik at man har fiskekaker også på travle dager, de tiner kjapt.

Man kan også fryse filet og ta opp på morgenen den dagen man skal lage fiskekakene. Husk å bruke tinevannet også når du lager deigen.

Hysefilet.
Hysefilet.

Ingredienser:

500 gr hysefilet

2 dl fløte eller H-melk (eller halvt om halvt av begge deler)

2 ss potetmel

1/2 liten løk

1 ts revet muskat

1 ts salt

1 ts pepper

Fremgangsmåte: Kjør alt i foodprosessoren  til det er blitt en jevn deig. Ha smør i panna og når temperaturen er blitt passe has den første kaka i steikepanna. Form fiskekaken ved å dyppe en skje i kaldt vann, deretter ta en skje med passe mengde deig, og forme kaken i hånden ved hjelp av skjeen.

Ikke lag mer enn en porsjon fiskekakedeig av gangen for kakene blir tunge dersom deigen hviler for lenge før den blir steikt.

Fiskekaker av hyse.
Fiskekaker av hyse.

Fiskekaker er gode å spise alene, til middag med potet, saus, spagetti, salat eller på brødskiva med litt salat. Hjemmelagde fiskekaker smaker godt både varm og kald. Tilbehøret kan varieres i det uendelige, alt etter smak og behag. Lager man fiskekakene større er det også godt og enkelt og legge dem imellom hamburgerbrød med salat og dressing.  Fiskeburger er ofte en stor «hit» både hos unger og voksne 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s