Den gode adventstiden!

Advent er den tiden på året hvor jeg koser meg aller mest, men det blir ikke koselig av seg selv – jeg må selv legge til rette for kosen!

Jeg tenner levende lys så snart jeg er innenfor døren hjemme, det skaper stemning og hygge og gir et eget skinn over den mørkeste tiden på året.

Jeg prioriterer koselige ting så snart det blir en mulighet for det….og koselige ting for meg kan være alt fra å sette meg ned med ei brødskive med godt pålegg, en stor kopp te og bla i magasiner, og kanskje ta en runde eller flere med strikkepinnene imens tankene flyr og kroppen stresser ned.

Jeg lager kakedeiger i god tid i forveien når det er deiger som skal ligge kjølig noen timer eller døgn før baking. Da lar jeg deigen oftest ligge i kjøleskapet til en dag det passer for meg å bake den ut, og da lager jeg en hyggelig ramme rundt det å bake. En hyggelige ramme kan gjerne være god julemusikk, noe godt i glasset, stearinlys, duften av kongerøkelse, eller annet som gjør at man kommer i en hyggelig stemning.

Jeg er også veldig glad i å gjøre det hyggelig rundt meg når jeg skal lage mat, sy kjøttrull, lage sylterull, bake pepperkaker, og for å ikke snakke om den kosen det er å pakke julegaver, skrive julekort og slike ting.

Adventskalender
Prøv å finne noe å glede deg over og hygge deg med hver dag i advent. Det er ofte de små ting som skaper de største gleder. En hyggelig stund, en god duft, et lite smil, et godt minne, et lite håp….vær god mot deg selv!

Selv om man ikke har planer om å bake, sy rull, pakke julegaver eller skrive julekort så oppfordrer jeg alle til å ha det koselig gjennom desember. Vær snill mot andre – men vær først og fremst snill mot deg selv.

Og når du må gjøre ting du ikke har lyst til så kan du tenke som meg, at det er de tingene man ikke har lyst til som gjør at man setter ekstra pris på det å ha det hyggelig når man kan.

God advent til dere alle sammen!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s