Torskemølje

Når torskesesongen er her, er det fest rundt middagsbordet. Fisk, lever og rogn, det er det vi kaller mølje! Da spiser vi oss stappmett, og kjenner oss glad og fornøyd.

Beregn rundt 3-400 gram torsk per person, pluss en halv rogn, samt litt lever.

Leveren må renses før tilbereding. Skyll godt og ta vekk den tynne hinna som den er omgitt av. Rens også bort trevler. Levra skjæres i passe små biter som legges i en kjele med kaldt vann. Ha i litt salt og løk dersom man ønsker det. Kok opp vannet med levra i, og la småkoke noen minutter.

Torskelever

Skyll rogna og pakk den inn i matpapir, da sprekker den ikke under koking. Kok opp vann med salt i, og legg rogna i kjelen når vannet koker. La den trekke i kokevannet 15-20 minutter, alt etter størrelse.

Torskerogn

Rens fisken og skjær den i passe stykker. Kok opp vann med en god slump salt i. Legg fisken i når vannet koker, og la den trekke noen minutter, som regel er 5 minutter nok. Vannet skal ikke koke når fisken er kommet i.

Torskemølja serveres med kokte poteter og flatbrød. Noen liker også finhakket løk som tilbehør til mølje.

Finhakket sjalottløk er godt tilbehør, og gjerne ekte meierismør til flatbrødet😊
Torsk fra yttersiden av Senja
Min møljetallerken består av torsk, lever, rogn, potet og et dryss finhakket sjalottløk over. Og selvfølgelig flatbrød med godt smør😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s