Frysing av egg

Lurer du på om egg kan fryses?

Noen ganger kommer man over gode tilbud på egg, men trenger de ikke akkurat der og da, eller man har stort overskudd på egg fordi man har flinke verpehøner, og da kan det være greit å vite at man kan fryse egg.

Egg kan ikke fryses i skallet sitt.

Ha to, eller flere egg i en skål og rør de lett sammen uten å piske de. Tøm de sammenrørte eggene over i en pose, og legg i fryseren.

Det kan være lurt å ha samme antall egg i hver pose, ellers bør posen merkes med hvor mange egg den inneholder.

Eggene tiner raskt når man tar de opp av fryseren, og de kan brukes til alt av matlaging.

Veldig praktisk å kunne fryse overskuddet av egg.
Kjempekjekt å kunne putte overskuddet av egg i fryseren. Personlig har jeg alltid to egg i hver pose, da passer porsjonene til de fleste oppskrifter hvor det skal være egg i.

Egg har forøvrig mye lengre holdbarhet enn det som oppgis på eggekartongens datostempel, under forutsetning av at de oppbevares riktig. Det er mange som forteller at de har oppbevart egg i over et år, uten at de har tatt skade av det.

I gamle dager var det ikke bare å stikke på butikken for å kjøpe egg, og det var (og er fortsatt slik) at høna ikke alltid la egg gjennom hele vinteren. For å ha egg til matlaging vinterstid brukte folk å spare egg tidlig på høsten, slik at de hadde nok frem til våren. Eggene ble ofte oppbevart tørt og kjølig i kasser med grovsalt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s