Veksten er godt i gang til årets kjøkkengage

Det spirer og gror i kjøkkenvinduet og ute i det lille drivhuset.

Det er så utrolig spennende å dyrke selv!

Det er helt utrolig hvor fort det spirer når det først setter i gang. Det er nesten så jeg ikke klarer holde tritt med hastigheten, og jeg ser jeg kan komme til å få problemer med å sette av tid til prikling, innimellom arbeid og alt som ellers skal gjøres. Selv om frøene var sådd til forskjellige tider, er det som alt i drivhuset, og det jeg har sådd inne, har eksplodert samtidig😊

Med kalde dager og temperatur rundt 20 minus på nettene, så håper jeg at jeg ikke har startet for tidlig med sådd i vinter. Men jeg tar dette som et forsøksprosjekt, og kalkulerer med at noe kan skjære seg. Så langt har alt gått vel, og jeg tenker det eneste som kan gå galt, er dersom det kommer et strømbrudd. De små plantene vil ikke klare seg uten ekstra tilførsel av varme.

Jeg er veldig glad i ruccola, så det har jeg sådd for vel to uker siden. De spirte veldig godt i kaldt drivhus (rundt 6 grader på dag, og ned mot 0 på natten). Siste uka har det vært veldig varmt, og det var som en eksplosjon når de virkelig satte inn med veksten. Nå skal ruccolaen prikles. Jeg setter de rett ned i drivbenken, for denne sådden skal jeg ha å spise fra utover vår og forsommer.

Ruccolaen til høyre, den setter jeg rett ned i drivbenken nå.

Om noen uker skal jeg gjøre en ny sådd av ruccola, og den planlegger jeg sette ut på friland når jorda er varm og klar for det. Akkurat nå ligger det halvannen meter snø der.

TIPS:

For å kunne bruke drivhuset på vinteren har jeg ekstraisolert med bobleplast. Jeg har lagt to lag over glassflatene, først et lag, deretter neste, for at det skulle bli luft mellom lagene. Jeg har festet bobleplasten med tape. Jeg fikk opp temperaturen med vel 4 grader i mitt drivhus.

På sommeren bruker jeg bobleplast i glassene mot sør, som solskjerming for plantene.

Spennende å dyrke selv!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s