Pellisene mine

Forrige sommer var kort og tildels kjølig her i nord, og pellisene mine rakk aldri helt å vokse seg stor og frodig slik de vanligvis gjør iløpet av sommeren.

Da frosten kom sto alle full av blomsterknopper og da jeg hadde tatt de inn i kjellerboden lot jeg de stå og blomstre der. Og som de har blomstret! Og ennå er det mange som ikke er ferdig.

Temperaturen i kjellerboden har ligget på rundt 5 grader, og blomstene har hatt litt lys. Og plantene har vært så energiske at jeg har måtte gi de vann opptil flere ganger.

Vanligvis klipper jeg ned pellisene mine og fjerner det meste av blad når jeg setter de inn for vinteren. Jeg har de stående kjølig med litt lys, gir de litt vann en, til to ganger iløpet av vinteren, og så begynner jeg så smått å drive de frem igjen i februar.

Men nå lurer jeg faktisk litt på hva jeg har gjort, om jeg har forstyrret hele syklusen etter som de står grønn, frodig og ennå ikke er ferdig med blomstringen i januar?

Planen min videre er i allefall å gjøre som jeg ellers ville gjort når våren nærmer seg. Ta stiklinger som normalt, pynte litt på plantene, og kjøre på med mer lys og varme når vi kommer til februar. Så får jeg se…jeg er spent på hvordan sesongen blir for disse her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s