Blomstererter, forberedelser til sådd

Dufterter er en av mine helt klare favoritter blant sommerblomstene i hagen. Ikke bare er de utrolig vakker å se på, men duften de sprer på varme dager er magisk.

Jeg foretrekker å så ertene i tomme toalettpapirruller, to erter i hver rull. Fordelen med å så i toalettpapirrull er at man slipper å prikle planten om, og røttene kan få være uforstyrret. Ved utplanting setter jeg planten i jorda med toalettpapirrullen på.

Planlegger du å så blomstererter i år er tipset mitt å sette i gang med å samle tomme toalettpapirruller.

Det går med en hel del tomme ruller dersom man ønsker å så blomstererter i de. Toalettpapirrullene er fin å bruke til alt av erteplanter.
Dufterter i mange nydelige farger og med en duft som skaper sydlansk stemning. I år skal jeg fylle hagen med disse!
Jeg synes blomsterertene gjør seg veldig godt ved kvistgjerdet, i samplanting med solsikker og andre sommerblomster i ulike høyder. Blomstererter må ha klatrestativ.

I sone H6-7, som min hage ligger i, venter jeg med å så blomstererter til etter påske, sånn midt i april, etter som utplanting som regel ikke kan gjøres før i juni. Jeg forsår og spirer ertene inne, i tomme doruller som er fylt med såjord, et par frø i hver rull. Dorullene setter jeg helt tett inntil hverandre, i en bakke med tett bunn.

Jeg vanner når jeg ser plantene trenger det, men er forsiktig med overvanning, for å unngå at planten råtner.

Ved utplanting setter jeg planten, med dorullen på, rett ned i jorda.

Denne posten vil oppdateres🌸

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s