Nydelig hjertekake ❤

Bak denne deilige sjokoladekaka formet som et hjerte og server på morsdagen! Eller bak kaka til Valentinesdagen, for alle hjerters dag er også nå i februar.

Nydelig hjertekake baker du til morsdagen, eller til Valentinesdagen ❤

Dersom man ikke har en hjerteform kan kaka bakes i en langpanne, eller springform 26 cm, så skjæres kaka til et hjerte etter den er stekt og avkjølt.

Ingredienser:

5 dl sukker

4 ss kakao

1 ss natron

150 g smeltet smør

7 1/2 dl kulturmelk

10 dl hvetemel

Glasur:

500 g melis

170 g smeltet smør

2 1/2 ss kakao

3 ts vaniljesukker

5 ss kaffe

3 dl kremfløte

friske bær (f.eks. blåbær, jordbær, bringebær)

Fremgangsmåte:

Bland sammen smeltet smør og kulturmelk og rør deretter inn alle de øvrige ingrediensene. Ha røra i smurt form, og steik kaka i forvarmet ovn på 175 grader i 20-30 minutter, dersom røra steikes i langpanne. Steiker man i springform tar det oftest litt lengre tid. Bruk en kakenål, strikkepinne eller fyrstikk for å sjekke om kaka er stekt. Stikk nåla ned i midten av kaka, henger det ikke noe røre på nåla når man tar den ut, da er kaka stekt.

Fremgangsmåte til glasuren:

Rør melis sammen med smelta smør, kaffe og vaniljesukker. Ta av 1/3 av glasuren, og bland inn rød konditorfarge. Brukes flytende farge kan glasuren bli litt løs, rør da inn litt mer melis. Den resterende glasuren iblandes kakao.

Når kaka er stekt og avkjølt skjæres den til et hjerte, og kakebunnen deles i to. (Har man stekt kaka i langpanne skjæres det til to like hjerter).

Fordel pisket krem og bær mellom kakelagene. Smør sjokoladekrem på toppen av kaka, og langs sidene. Pynt deretter med den røde glasuren.

Denne kaka kan gjerne bakes en dag eller to i forveien, men man bør vente med kremfyllet til samme dag den skal serveres.

Lykke til med kaka!

Hjertekake ❤

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s